Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Najava konferencije Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini

Najava konferencije _Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini_

Održana je konferencija za novinare povodom međunarodne konferencije Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini te Tjedna energetske efikasnosti koji će se održati u Dubrovniku od 05. do 08. travnja 2011.

Na konferenciji se nazočnima obratila Louisa Vinton, UN-ova koordinatorica i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj, te suorganizator dubrovačke konferencije Alessandro Liberatori, direktor Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u Hrvatskoj. Ovom prilikom su predstavili veliki broj suorganizatora koje je aktivan program konferencije Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini okupio.

Louisa Vinton, UN-ova koordinatorica i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj, istaknula je kako je cilj konferencije kreirati vezu između naprednih tehnologija na polju energetske efikasnosti i održivog upravljanja kulturnom baštinom te prenijeti nova znanja i iskustva na konzervatore, arhitekte, inženjere te lokalnu administraciju, ali i na investitore te korisnike povijesnih zgrada i objekata.    

Alessandro Liberatori, direktor Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u Hrvatskoj i jedan od suorganizatora dubrovačke konferencije, istaknuo je kako su talijanski partneri spremni podržati razvoj lokalnih kapaciteta uz punu primjenu energetske efikasnosti, a svoju predanost već su dokazali kao vodeći hrvatski trgovinski partner, investitori i snažni zagovarači pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji. 

/assets/images/post/726/list/thumb/Dubrovacka konferencija.jpgSam program konferencije, kao i aktivnosti koje će se provesti u okviru Tjedna energetske efikasnosti u Dubrovniku, predstavila je Vlasta Zanki, voditeljica programa Dovesti svoju kuću u red, UNDP te je tom prilikom najavila kako je zasad prijavljeno gotovo 300 sudionika iz 22 zemlje širom svijeta koji će izlagati preko 80 stručnih radova. U okviru konferencije će se predstaviti i vrhunske tehnologije, proizvodi i usluge te sustavi za upravljanje energijom, kao i poduzeća koja nude potrebne proizvode i sustave te imaju iskustva u njihovoj primjeni.

Tjedan energetske efikasnosti će obuhvatiti stručne radionice za zaposlenike lokalne uprave, predavanja za članove Hrvatske gospodarske komore – županijske komore Dubrovačko-neretvanske županije te školski sat energetske efikasnosti Misli na sutra za učenike OŠ Marina Getaldića. 

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradite regulator tlaka za kućne vodovodne instalacije. Regulacija tlaka je važna za preventivnu zaštitu cjevovoda od pojave puknuća, ali ima učinak i na manju potrošnju vode (od 5 do 15 %).