Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Obilježena 2. godišnjica programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red

Edukativnim izletom te razmjenom iskustava u Lepoglavi obilježena je 2. godišnjica provođenja programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HiO). Tijekom provedbe Programa, aktivno se uključilo svih 16 ministarstava te su ovom prigodom prezentirani postignute rezultate. Pozdravne govore održali su Tihomir Kralj, v.d. tajnika Ministarstva pravosuđa, Alessandro Fracassetti, zamjenik stalne predstavnice UNDP-a, mr.sc. Marija Šćulac Domac, pomoćnica direktora, FZOEU-a te Igor Raguzin, načelnik Odjela za obnovljive izvore i energetsku učinkovitost, MINGORP.

U sklopu HiO programa, uz širok spektar aktivnost na području energetske efikasnosti, provode se i 22 pilot projekta daljinskog očitanja potrošnje energije (17 u Zagrebu, 1 u Lepoglavi, 2 u Splitu, 1 u Rijeci i 1 u Osijeku). Glavne koristi od implementacije sustava daljinskog očitanja te postignute rezultate Programa prezentirala je dr.sc. Vlasta Zanki, voditeljica programa Dovesti svoju kuću u red, UNDP Hrvatska.

Godišnjica je obilježena cjelodnevnom razmjenom iskustava i edukacijom predstavnika ministarstava.Tom prigodom, sudionicima su prezentirane aktivnosti, godišnji rezultati Programa, koncept Zelene javne nabave te novi ISGE sustav. Obilježavanje godišnjice zaključeno je posjetom tvrtki „Energy PLUS“ d.o.o. u Ludbregu, gdje je u prostoru EE info centra održana prezentacija o solarnim sustavima i ostalim  energetski efikasnim proizvodima tvrtke.

Dnevni red

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

PP - FZOEU, I. Dubravec

PP -MINGORP, I. Raguzin

PP - PLANOVI PROVEDBENIH AKTIVNOSTI, V. Zanki

PP - STATUS, V. Zanki

PP - ZELENA JAVNA NABAVA, Ivanušec

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom kuhanja na plinskom štednjaku pripazite da plamen ne bude prejak i da ne kruži oko posude. To ne samo da je opasno, već i dodatno rasipa energiju.