Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Obilježena godišnjica programa Dovesti svoju kuću u red

Izletom i razmjenom iskustava u Ogulinu je obilježena godišnjica provođenja programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red.

Godišnjica je obilježena kao cjelodnevna razmjena iskustava i edukacija EE timova (timova za energetsku efikasnost ministarstava) i ostalih predstavnika ministarstava koja je uključivala obilazak pogona za proizvodnju peleta i budućeg kogeneracijskog sustava u Perušiću. Također održan je i radni dio u Ogulinu. Od 35 sudionika prisustvovalo je 28 predstavnika iz 12 ministarstava. Svoj doprinos ovoj obljetnici dalo je i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva naglašavajući važnost biomase kao obnovljivog izvora energije. 

Galerija fotografija s događanja

Nakon godinu dana provedbe Programa za učinkovito korištenje energije većina ministarstava se aktivno uključila u Program te prezentirala postignute rezultate. 

Sudjelovanje državne uprave u provedbi Programa je od velike važnosti da svojim primjerom bude poticaj industrijskom i uslužnom sektoru kao i svim građanima da u svojim kućanstvima počnu racionalno koristiti energiju. Zahvaljujemo se svima koji su svojim učestvovanjem uljepšali ovaj značajan događaj.

 

DNEVNI RED GODIŠNJICE  

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Pri kupnji, odaberite hladnjak s prirodnim radnim tvarima poput izobutana (R600a), koje prilikom ispuštanja ne oštećuju ozonski sloj i manje doprinose efektu staklenika.