Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana dodjela diploma za energetske savjetnike u Beogradu

Održana dodjela diploma za energetske savjetnike u Beogradu

U Beogradu je održana svečana dodjela diploma za tridesetak menadžera iz deset općina i gradova Srbije koji su u ožujku 2011. uspješno završili UNDP-ov Tečaj za energetske savjetnike u Osijeku. Dodjelu je suorganizirao Centralni europski forum za razvoj iz Beograda, dok je samo događanje i tečaj u Osijeku sponzorirala tvrtka REHAU.

Energetskim menadžerima obratili su se Dejan Vasović, arhitekt iz Grada Beograda te Predrag Petrović, beogradski pročelnik za komunalne i stambene poslove, uz zaključak da je energetska efikasnost kao i edukacija stručnih kadrova prioritet Beograda a tečaj u Osijeku dobar početni korak u realizaciji tih prioriteta. Prisutnima se također obratio Juerg Staudenmann, zamjenik visokog predstavnika UNDP Srbija, pohvalivši napredak Srbije i SGE projekt u Hrvatskoj. Istaknuo je kako UNDP Srbija podržava projekte koji vode poboljšanju energetske efikasnosti te da Srbija već provodi projekte koji promoviraju korištenje obnovljivih izvora energije.

Voditeljica programa UNDP-a Hrvatska, Sandra Vlašić, opisala je korake koje je Hrvatska poduzela u približavanju zakonima Europske unije po pitanju energetike te kratko predstavila što Srbiju čeka na tom putu. Nakon uvodnih govora prikazan je dokumentarni film RTV Vojvodine o tečaju održanom u Osijeku, SGE projektu te energetskoj efikasnosti u Srbiji. Po završetku sudionicima su podijeljene diplome te se uz zakusku u svečanoj sali gradske vijećnice nastavilo druženje i planiranje novih projekata dviju država.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Energetski najefikasniji je kondenzacijski kotao. Njegovom ugradnjom se postižu uštede od 10-15% u usporedbi s drugim novim kotlom, a do 25% u odnosu na kotlove starije od 30 godina.