Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana druga ISGE radionica za korisnike Grada Šibenika

Održana druga ISGE radionica za korisnike Grada Šibenika

U informatičkoj učionici OŠ Jurja Šižgorića u Šibeniku, danas je održana druga ISGE radionica namijenjena krajnjim korisnicima sustava za objekte u vlasništvu Grada Šibenika. Na radionici je prisustvovalo 12 sudionika, koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju energenata na 8 objekata kroz Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE). Praćenje potrošnje ključno je za sustavno gospodarenje energijom i predstavlja jedan od koraka provedbe SGE projekta.

Uvodnu riječ je održala Branka Belamarić, voditeljica šibenskog EE tima, koja je prisutnima pojasnila njihove obveze i dužnosti prema ZUKE-u, kao i dosadašnje rezultate provedbe SGE projekta u Gradu Šibeniku. Regionalna administratorica ISGE sustava Lana Hudetz prisutnima je pojasnila ulogu i funkcionalnosti Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE-a), te te ih zajedno sa Goranom Hudetzom, tehničkim asistentom, uputila u princip unosa mjesečnih računa kao i tjednih očitanja u sustav. Domarima je pojašnjeno na koji način će tjedno očitavati brojila te kako očitavati digitalna brojila električne energije.  

Prisutnima se također pojasnilo na koji način odabrati opskrbljivača električne energije i na taj način prestati plaćati en. uravnoteženja te i na taj način smanjiti nepotrebne troškove u iznosu od 20% na godišnjoj razini. Informirani su i o HEP-ovoj web aplikaciji gdje mogu dobiti pristup mjernim podacima i imati uvid u tjedna očitanja. 

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Stara računala ne bacajte s kućnim otpadom jer sadrže teške metale i olovo. Predajte ih tvrtkama koje prerađuju elektronički otpad.