Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana druga u nizu ISGE radionica za tehničko osoblje Grada Zadra

Održana druga u nizu ISGE radionica za tehničko osoblje Grada Zadra

Danas je u prostorijama Info centra za energetsku efikasnost u Zadru održana druga u nizu ISGE radionica za krajnje korisnike Grada Zadra. Radionica je bila namijenjena korisnicima dječjeg vrtića Sunce, koji ima sedam područnih odjela i upravu.

Uvodnu riječ održala je Žana Klarić, voditeljica odsjeka za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Zadra, a ujedno i voditeljica EE tima. Prisutnima je pojasnila važnost provedbe SGE projekta na području Grada kao i njihove dužnosti po ZUKE zakonu.

Nakon uvodne riječi, ravnateljica dječjeg vrtića Sunce, Ana Dunatov, iskazala je volju za provedbom energetski efikasnih mjera u svojim objektima i naglasila da oni već duže vrijeme sustavno gospodarenje energijom.

Na radionici je prisustvovalo sedam zaposlenika iz računovodsva i tajništva te tehničko osoblje kojima je predstavljen Informacijski sustav za gospodarenje energijom i sve njegove funkcionalnosti. Interaktivni dio radionice,  na kojem je osoblje vrtića educirano za unos mjesečnih računa kao i tjednih očitanja potrošnje, održali su asistentica na projektu, Lana Hudetz, kao i tehnički asistent Tomislav Gracin.

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Energetski najefikasniji je kondenzacijski kotao. Njegovom ugradnjom se postižu uštede od 10-15% u usporedbi s drugim novim kotlom, a do 25% u odnosu na kotlove starije od 30 godina.