Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana ISGE radionica u Gradu Labinu

Održana ISGE radionica u Gradu Labinu

U prostorijama Osnovne škole Matije Vlačića u Labinu koja je nedavno obilježila pedesetu obljetnicu, danas je održana ISGE radionica za krajnje korisnike i članove EE tima Grada Labina. Na radionici je prisustvovalo 8 korisnika koji će unositi mjesečne račune i pratiti tjednu potrošnju za sve energente i vodu na 18 objekata. Praćenje potrošnje energenata propisano je Zakonom o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji ali i ključni dio provedbe SGE projekta.

Na radionici su svi prisutni upoznati sa ulogom, funkcijom i mogućnostima Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) te im je pokazan princip rada i način unosa podataka u sustav te sve prednosti koje sustav pruža od strane administratorice ISGE sustava Anje Kolacio. Tehnički asistent SGE projekta Tomislav Jergović prisutnima je pojasnio način očitavanja digitalnih brojila za električnu energiju te pomagao pri unosu računa i očitanja. Svi polaznici ISGE tečaja u buduće će se samostalno i uspješno moći služiti sustavom.

Prije samog početka ISGE radionice, održan je sastanak sa voditeljem EE tima Grada Labina Davorom Čerljenkom te je tom prilikom proširen i nadopunjen gradski Registar zgrada. Predstavnici EE tima Grada Kseniji Batelić otvoren je korisnički račun u ISGE sustavu te joj je dodijeljena uloga energetskog menadžera, kako bi mogla pratiti rad ostalih korisnika u ISGE sustavu te se baviti analizama potrošnje i identifikacijom potencijalnih ušteda odnosno projekata povećanja EE. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Sustav ventilacije je nužan u pasivnoj kući, pri čemu je obavezna ugradnja rekuperatora ili regeneratora topline kojim se koristi toplina iz otpadnog zraka kako bi se ugrijao svježi zrak.