Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana ISGE radionica za krajnje korisnike i krčki EE tim

Održana ISGE radionica za krajnje korisnike i krčki EE tim

U prostorijama Srednje škole hrvatski kralj Zvonimir u Krku danas je održana ISGE radionica za krajnje korisnike i članove EE tima Grada Krka. Radionici je nazočilo 7 korisnika, koji će unositi mjesečne račune i pratiti tjednu potrošnju za sve energente i vodu na 18 objekata. Praćenje potrošnje energenata propisano je Zakonom o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji (ZUKE) te predstavlja ključni dio provedbe SGE projekta.

Na radionici su svi prisutni upoznati sa ulogom, funkcijom i mogućnostima Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) te im je demonstriran princip rada i način unosa podataka u sustav kao i sve prednosti koje sustav pruža. Tom prilikom je asistent EE projekta i tehnički stručnjak za ISGE sustav Siniša Krunić predstavio i moguće uštede u gradskim objektima. Tehnički asistent SGE projekta Sanjin Lukarić prisutnima je pojasnio način provjere razine lož ulja uspremnicima. 

Nakon ISGE radionice, održan je sastanak sa voditeljem EE tima Grada Krka Igorom Hrastom te je tom prilikom proširen i nadopunjen gradski Registar zgrada. Sa ovom edukacijom završen je drugi ciklus edukacije korisnika.

/assets/images/post/1208/list/thumb/ISGE radionica Krk_V.jpg

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Hladnjak postavite na što hladnije mjesto u kući te ostavite barem 10 cm između zida i uređaja, kako ne bi došlo do pregrijavanja odnosno povećane potrošnje energije.