Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana napredna edukacija primjene ISGE-a za benkovački EE tim

Održana napredna edukacija primjene ISGE-a za benkovački EE tim

U prostorijama Gradske uprave u Benkovcu danas je održana ISGE edukacija benkovačkog EE tima na kojoj su prisustvovala 3 člana, a koji će analizirati i pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju energenata na gradskim objektima. Članovi EE tima su Marija Bešlić, viša svajetnica u gradskoj upravi, Paulina Kulaš, pročelnica upravnog odjela, te Neven Vuksan, voditelj EE tima. Ovom radionicom završen je ciklus edukacija za Grad Benkovac kojima su educirani su svi krajnji korisnici kao i EE tim. U Gradu se sustavno gospodari energijom u 6 objekata i uspostavljen je Registar svih javnih zgrada u vlasništvu Grada.

Praćenje potrošnje ključno je za sustavno gospodarenje energijom i predstavlja jedan od koraka provedbe SGE projekta. Također je bitno da se EE tim kvalitetno educira kako bi mogao pružati tehničku pomoć svojim krajnjim korisnicima, analizirati potrošnju i izvršavati obveze i dužnosti prema ZUKE-u. Regionalna administratorica ISGE sustava Lana Hudetz prisutnima je pojasnila ulogu i funkcionalnosti Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE), te na primjerima benkovačkih objekata prikazala rezultate provedbe SGE projekta do sada. Također im je objašnjeno na koji način dopuni podataka u ISGE sustavu koji su potrebni za ispis tablice koju će proslijediti Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja (MGIPU). 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Imajte u vidu da kad stari kućanski uređaj zamjenjujete novim, s obzirom na napredak tehnologije, svakako kupujete učinkovitiji uređaj nego što je bio onaj proizveden prije 15-20 godina.