Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana prva u nizu ISGE radionica za tehničko osoblje Grada Zadra

Održana prva u nizu ISGE radionica za tehničko osoblje Grada Zadra

Danas se u prostorijama Info centra za energetsku efikasnost u Zadru održala prva u nizu ISGE radionica za krajnje korisnike Grada Zadra. Radionica je bila namijenjena korisnicima dječjeg vrtića Radost, koji imaju devet područnih odjela i zgradu uprave.

Uvodnu riječ je održala Ana Bajlo, savjetnica za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Zadra, a ujedno i članica EE tima. Prisutnima je pojasnila važnost provedbe SGE projekta na području grada kao i njihove dužnosti po Zakonu o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji.

Nakon uvodne riječi, ravnateljica dječjeg vrtića Radost, Biserka Belić, iskazala je volju za provedbom energetski efikasnih mjera u svojim objektima, i naglasila da oni već duže vrijeme provode sustavno gospodarenje energijom te da je njihov područni vrtić Voštarnica jedini dječji vrtić koji ima međunarodni status Eko škole na području Sjeverne Dalmacije.

Na radionici je prisustvovalo devet zaposlenika iz računovodstva i tajništva te tehničko osoblje. Asistentica na projektu, Lana Hudetz, kao i tehnička asistentica Marina Zubčić, educirale su osoblje za rad u ISGE-u te su im prikazane funkcionalnosti sustava. 

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Instaliranjem elektronskih razdjelnika toplinske energije moguće je individualno mjeriti potrošnju toplinske energije po stanovima, čime se omogućuje potrošačima da plaćaju onoliko energije koliko i potroše.