Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana radionica za voditelje Zelenih ureda škola u Varaždinskoj županiji

Održana radionica za voditelje Zelenih ureda škola u Varaždinskoj županiji

U županijskoj vijećnici u Varaždinu održana je Radionica za voditelje Zelenih ureda osnovnih i srednjih škola u Varaždinskoj županiji. Prezentaciju u kojoj su imenovanim voditeljima Zelenih ureda predstavljeni koraci u uspostavi aktivnosti Zelenog ureda u školama te obaveze koje ih očekuju u provedbi, održao je Admir Pajić, energetski savjetnik.

Kao prva aktivnost je ažuriranje podataka o potrošnji energenata i vode koju će provesti asistenti EE projekta. Zatim će se ponovno obići škole te detaljno popisati sva mjesta potrošnje energije uključujući i vodu. Prije obilaska, voditelji će osigurati svu dokumentaciju i račune kako bi se unijeli u ISGE.

Kao podloga za pripremu plana provedbe voditelji su dobili Priručnik i Radnu knjigu za uspostavu Zelenog ureda koja će se koristiti za pripremu i provedbu aktivnosti Zelenog ureda za svoju školu.

Na kraju radionice svim polaznicima, njih 45, podijeljene su dokumenti pod nazivom Politike Zelenog ureda kao podsjetnik na svrhu i ciljeve uspostave aktivnosti Zelenog ureda

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kako biste dodatno uštedjeli, reducirajte dekorativnu rasvjetu te pazite na energetski razred rasvjetnih tijela.