Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana treća u nizu ISGE radionica za obrazovne institucije Zadarske županije

Održana treća u nizu ISGE radionica za obrazovne institucije Zadarske županije

Danas je u Obrtničkoj školi Gojka Matuline u Zadru održana treća u nizu ISGE edukacijskih radionica za krajnje korisnike objekata u vlasništvu Zadarske županije. Ovaj tip radionica održava se u manjim skupinama jer nam je želja kvalitetno educirati tehničko osoblje za praćenje potrošnje energenata u njihovim objektima. Riječ je o unosu mjesečne i tjedne potrošnje, što je i cilj SGE projekta kako bi se redovito provodila kontrola potrošnje.

Na taj način sve nepravilnosti u korištenju energije (puknuće cijevi, prevelika potrošnja električne energije, energenata za grijanje) mogu se u vrlo kratkom vremenu uočiti te djelovati. Županijski EE tim će analizirati podatke potrošnje energenata te na osnovu njih planirati energetiku za narednu godinu te izrađivati planove i programe za poticanje energetske efikasnosti. Redovito će se izvještaji slati nadležnom Ministarstvu i Fondu u skladu sa Zakonom o energetskoj efikasnosti u neposrednoj potrošnji (NN 152/08) te Nacionalnom Programu i Nacionalnom akcijskom planu energetske učinkovitosti RH.

U uvodnom dijelu Lana Hudetz, asistentica na EE projektu za područje Dalmacije pojasnila je smisao ISGE sustava te koristi od njegove primjene, dok su u drugom dijelu radionice Goran Hudetz i Tomislav Gracin, tehnički asistenti, demonstrirali konkretne mogućnosti ISGE sustava.  Na radionici je prisustvovalo 15 odgovornih osoba iz školskih ustanova.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Vegetacija posađena na sjevernoj strani kuće osigurava zaklon od hladnih sjevernih vjetrova.