Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održane ISGE radionice za gradove Vodice i Skradin

Održane ISGE radionice za gradove Vodice i Skradin

U Info centru energetske efikasnosti Zadarske županije danas su održane ISGE radionice za zaposlenike gradova Vodice i Skradin. Ove edukacije održane su za krajnje korisnike koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju energenata na objektima u vlasništvu tih dvaju gradova te za EE timove.

Praćenje potrošnje ključno je za sustavno gospodarenje energijom i predstavlja jedan od koraka provedbe SGE projekta. Regionalna administratorica ISGE sustava Lana Hudetz prisutnima je pojasnila ulogu i funkcionalnosti Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE), te ih zajedno sa Goranom Hudetzom, tehničkim asistentom, uputila u princip unosa mjesečnih računa kao i tjednih očitanja u sustav. Pojašnjeno im je na koji način će tjedno očitavati brojila te kako očitavati digitalna brojila električne energije. Također im je pojašnjeno na koji način odabrati opskrbljivača električne energije i na taj način izbjeći plaćanje energije uravnoteženja.

Nakon ISGE radionice za krajnje korisnike uslijedila je ISGE 1 radionica za EE timove, u kojoj je sudjelovalo 5 članova EE tima. Tom prilikom je EE timu omogućen pristup u sustav na menadžerskoj razini. Prikazane su im funkcionalnosti koje ISGE nudi te im je pojašnjeno na koji način mogu raditi analize, pratiti potrošnju na razini Grada i kako na vrijeme uočiti anomalije na pojedinom objektu. U sklopu radionice dopunjeni su podaci koji su nedostajali u ISGE sustavu, a koji su potrebni za ispis tablice koja je proslijeđena Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja (MGIPU). 

 

 

 

 

 

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Toplinska izolacija osnova je energetske efikasnosti građevinskih objekata. Izolacijom krova, zidova i podruma, bitno će se smanjiti gubitci topline te će se izbjeći ljetno pregrijavanje.