Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održane tri ISGE radionice za pulske osnovne škole

Održane tri ISGE radionice za pulske osnovne škole

Održavanjem tri ISGE edukacijske radionice za krajnje korisnike objekata osnovnih škola u vlasništvu Grada Pule, educirana su još 33 korisnika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju na 17 matičnih objekata, a kasnije će uključiti i područne objekte.

Siniša Krunić, tehnički asistent, prisutnima je pojasnio ulogu i funkcionalnost ISGE sustava, dok je asistentica Anja Kolacio prisutnima pomagala oko unosa mjesečnih računa u sustav. Domarima je pojašnjeno na koji način će tjedno očitavati brojila te kako očitavati digitalna brojila električne energije.

Korisnici će u narednom razdoblju skupiti kopije računa za sve energente za razdoblje od 2007. do 2011. godine koji nedostaju u ISGE-u, a koje će djelatnici SGE projekta unijeti u Informacijski sustav te će na taj način njihovi objekti biti ažurirani sa svim podacima i računima za razdoblje 2007.-2011. godine te će se moći zaključati.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kod kupnje klimatizacijskog uređaja, obratite pažnju na faktor hlađenja uređaja - COP ili EER (uglavnom se kreće od 2,5 do 4). Veći COP faktor označava energetski efikasniji uređaj.