Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Otvoren Nacionalni EE Info centar u Zagrebu

U Zagrebu je danas svečano otvoren Nacionalni Info centar energetske efikasnosti.

Nacionalni EE Info centar, smješten u Zelinskoj 4, predstavlja centralno mjesto za informiranje građana o energetskoj efikasnosti. U nacionalnom EE Info centru građanstvu su izloženi vodeći energetski efikasni proizvodi i sustavi a na njihove upite stručne savjete daju energetski savjetnici EE projekta.

Nacionalni EE Info centar dio je ispunjavanja jednog od bitnih ciljeva EE projekta – poticanja razvoja tržišta energetski efikasnih proizvoda i usluga kako bi ti proizvodi bili što dostupniji informiranim i educiranim krajnim korisnicima. U prostoru Nacionalnog EE Info centra djeluje i besplatna info linija (0800 200 170) na kojoj na upite građana odgovaraju energetski savjetnici EE projekta koji ujedno pružaju informacije o proizvodima i tehnologijama izloženima u EE Info centru svim zainteresiranim građanima.

Nacionalni EE Info centar u Zagrebu opremljen je uz pomoć 19 renomiranih tvrtki – partnera projekta koje se odlikuju visoko kvalitetnim energetski efikasnim proizvodima i sustavima, a kojima su u sklopu svečanog otvaranja uručene zahvalnice za potporu pri uspostavljanju i sudjelovanju u promociji energetske efikasnosti kroz nacionalni EE Info centar.

Između ostalog, građane će se educirati da u primjeni EE mjera imaju sustavan pristup te da, primjerice, kad razmišljaju o promjeni tipa grijanja ili zamjeni grijaćih tijela, u obzir uzmu i postavljanje toplinske izolacije objekta te primjenu adekvatnih prozora s low-e staklima, kako bi se smanjio gubitak topline i povećao učinak primjene planirane mjere EE. U tom smislu građanima je u EE info centru dat širok i cjelovit pregled EE proizvoda, od zaštitnih folija postavljenih na ostakljeni dio EE info centra, preko različitih sustava rasvjete, grijanja, regulacije grijanja, termo-ventila, razdjelnika topline, toplinske izolacije, građevnog materijala, prozora, kućanskih aparata A kategorije, rješenja krovišta te solarnih i foto-naponskih panela.

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Isključite grijaće tijelo par minuta prije nego što mislite da će jelo biti gotovo, jer će grijaće tijelo zadržati visoku temperaturu, a hrana će se nastaviti kuhati.