Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Otvorenje prvog EE Info kutka u Hrvatskoj

Otvorenje prvog EE Info kutka u Hrvatskoj

Danas je u izložbeno-prodajnom salonu Končar-kućanski aparati, na adresi Ilica 44 otvoren prvi Informativno-edukativni kutak energetske efikasnosti (EE Info kutak). 

Otvorenju kutka prisustvovali su g. Branko Vukelić, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva; g. Željko Tomšić, pomoćnik ministra za energetiku i nacionalni direktor projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj; g. Yuri Afanasiev, stalni predstavnik UNDP-a u Republici Hrvatskoj; g. Darinko Bago, predsjednik uprave Končar d.d. i g. Rajko Šenjuga, direktor tvrtke Končar – kućanski aparati d.o.o..

Cilj EE kutka je građanima pokazati najnovije energetski učinkovite sustave, proizvode i materijale, dostupne u Hrvatskoj, kako bi se prije kupnje istih informirali o osnovama energetske efikasnosti te obratili pozornost na one koji zadovoljavaju te kriterije. Kutak energetske efikasnosti ima dvojako značenje za cjelokupni projekt. S jedne strane, hrvatsko gospodarstvo dobiva novi proizvod, tzv. inteligentnu kuću - koncept koji uključuje razvoj inteligentnog sustava kontrole potrošača energije u domaćinstvu te kojeg razvija tvrtka Končar - kućanski aparati d.o.o. u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, uz podršku UNDP-ovog projektnog ureda za poticanje energetske efikasnosti. S druge strane, otvaranje kutka predstavlja i formalni početak šire promotivne kampanje sa svrhom informiranja i edukacije hrvatskih građana. EE Info kutak omogućuje građanima da na jednom mjestu saznaju kako se ugradnjom i uporabom energetski učinkovitih sustava, proizvoda i materijala može uštedjeti, a ujedno stanovati udobnije.

Tri EE info kutka bit će izloženi tijekom rujna i listopada 2006.g. na sajmovima u Hrvatskoj (Jesenski međunarodni zagrebački velesajam, Ambienta i Saso), dok će još tri kutka biti postavljena u Zagrebu, Osijeku i Splitu na razdoblje od godinu dana, u tri izložbeno-prodajna salona tvrtke Končar-kućanski aparati.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prije otvaranja vrata hladnjaka, razmislite što vam je potrebno. Ne držite ih otvorena duže nego je potrebno, te provjerite jeste li ih dobro zatvorili odnosno prijanja li dobro brtva na vratima.