Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Pokrenut projekt Smart Energy City Sisak

Pokrenut projekt _Smart Energy City Sisak_

Danas je u vijećnici Gradske uprave Grada Siska predstavljen projekt Smart Energy City Sisak, kojeg zajednički provode Grad Sisak i UNDP Hrvatska uz španjolski tehnološki institut Tecnalia kao partnera projekta. 

Projektom Smart Energy City Sisak će se razvoj grada Siska u potpunosti uskladiti sa ciljevima održivog razvoja Republike Hrvatske i Europske Unije. U sklopu projekta formulirat će se razvojna strategija Grada i pripadajući Akcijski plan te ojačati institucionalni kapacitet grada Siska za povlačenje sredstava iz pretpristupnih i postpristupnih EU fondova, sa glavnim fokusom na razvoj infrastrukture prema smart city konceptu.

Prisutnima se pozdravnim govorom obratio gradonačelnik Grada Siska Dinko Pintarić, istaknuvši kako je glavni cilj projekta razvojna transformacija grada Siska u pametan grad. Goran Čačić, voditelj SGE projekta i predstavnik UNDP-a Hrvatska pojasnio je kako projekt Smart Energy City Sisak daje postojećoj metodologiji sustavnog gospodarenja energijom dugoročnu paradigmu, a ujedno je komplementaran i s drugim razvojnim projektima grada Siska i Vlade RH, koji također stavljaju fokus na brigu o okolišu i energetsku učinkovitost. José María Campos Domínguez, voditelj odjela za energetiku u zgradarstvu i urbanim područjima Instituta Tecnalia predstavio je iskustva uspješnih transformacija španjolskih gradova San Sebastiana, Sarriguena i Bilbaoa.

/assets/images/post/826/list/thumb/Bilbao_transformacija.JPG

TRANSFORMACIJA BILBAO-a

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Nemate li mogućnost ugradnje sustava grijanja s biomasom i solarnim kolektorima ili plinsko centralno grijanje te vam je el. energija jedini dostupni energent, razmislite o ugradnji dizalice topline.