Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Pokretanje energetskih pregleda u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Pokretanje energetskih pregleda u Splitsko-dalmatinskoj županiji

U Splitu je održana radionica povodom pokretanja energetskih pregleda 86 objekata u vlasništvu Splitsko-dalmatinske županije. Na radionici je predstavnicima institucija koje se nalaze u objektima (škole, domovi zdravlja, vrtići, objekti u kulturi) dr.sc. Vlasta Zanki prezentirala projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, te ciljeve projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama koji je u Splitsko-dalmatinskoj županiji pokrenut u svibnju ove godine.

Jedan od koraka u provedbi projekta koji financira UNDP je i energetski pregled objekata koji su u vlasništvu županije, kako bi se identificirale mjere za poboljšanje energetske učinkovitosti tih objekata. O metodologiji i dinamici provedbe energetskih pregleda sudionici su bili upoznati od strane tvrtke Roterm d.o.o. koja će izraditi studije za svaki objekt.

/assets/images/post/290/list/thumb/Pokretanje ee_st dalm zup2.JPG

Predstavnici tvrtke Roterm upoznali su sudionike s metodologijom i dinamikom provedbe energetskih pregleda

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Centrifuga perilice rublja trebala bi imati barem 1000 okretaja u minuti. Odaberete li centrifugu na 1600 okretaja/min., moguće je uštedjeti i do 30% električne energije.