Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša predstavljena brošura Prihvatite izazov težak 1 tonu CO2

Povodom _Svjetskog dana zaštite okoliša_ predstavljena brošura _Prihvatite izazov težak 1 tonu CO2_

U prostorijama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) na Ksaveru je povodom nadolazećeg Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja predstavljena brošura Prihvatite izazov težak 1 tonu CO2

O ideji izdavanja ove brošure, kao i o savjetima koje ona pruža govorili su Vinko Mladineo, direktor FZOEU, Nikola Ružinski, državni tajnik za zaštitu okoliša, Željko Tomšić, pomoćnik ministra za energetiku i nacionalni direktor projekta poticanja energetske učinkovitosti te Yuri Afanasiev, stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj.Strukturu i sadržaj brošure Izazov težak jednu tonu CO2 predstavila je Sandra Magajne iz projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, s posebnim osvrtom na upitnik koji se nalazi u sklopu brošure. Upitnik pruža mogućnost građanima da približno izračunaju moguće smanjenje emisije CO2 na osnovu svog individualnog odgovornog ponašanja u smislu svrhovitog i učinkovitog korištenja energije te obazrivosti glede zaštite okoliša. 

/assets/images/post/269/list/thumb/Predstavljanje 1tch_2.jpg

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Specijalna izolacija za cijevi može se nabaviti u obliku pjena u tubi, razrezane po dužini zbog lakšeg postavljanja. Korištenjem takve izolacije, moguće je spriječiti gubitak topline iz cijevi s toplom vodom preko 80%!