Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Predstavljena energetska studija Doma za psihički bolesne odrasle osobe Ljeskovica

U Domu za psihički bolesne odrasle osobe Ljeskovica održana je prezentacija energetske studije koju je izradila tvrtka Bomac d.o.o. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici UNDP-a, koji su uvodno predstavili program Dovesti svoju kuću u red, dvadesetak djelatnika Doma te predstavnik FZOEU-a Hrvoje Medarac koji je najavio uskoro otvaranje natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava za mjere energetske efikasnosti.

Kako je energetska studija pokazala da su potencijali za uštede posebno značajni u području strojarskih instalacija, točnije zamjenom postojećeg energenta lož ulja s UNP-om i kako je to istovremeno i nužnost, jer je postojeći sustav za grijanje velikim dijelom u neispravnom stanju, Dom će vjerojatno tu EE mjeru prijaviti na nadolazeći natječaj Fonda za dio bespovratnih sredstava.

 

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradite fotonaponske kolektore koji proizvode električnu energiju pomoću sunca. Fotonaponski kolektori idealan su izvor električne energije u područjima koji nemaju osigurano napajanje iz elektrodistribucijske mreže.