Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Predstavljena energetska studija kompleksa Policijske uprave Šibensko-kninske

Predstavljena energetska studija kompleksa Policijske uprave Šibensko-kninske

U objektima Ministarstva unutarnjih poslova Policijske uprave Šibensko-kninske predstavljen je izvještaj o provedenoj preliminarnoj energetskoj studiji. Studiju je izradila i prezentirala tvrtka Roterm d.o.o. odnosno njeni djelatnici Rodoljub Vidović, Stjepan Marković i Igor Ujdurović. Studija je pokazala da je bivši vojni kompleks kojeg sada koristi MUP u priličnom lošem stanju, ali i da bi sustavnim pristupom entuzijastičnih djelatnika iz PU Šibensko-kninske situacija mogla značajno poboljšati.

Studija sadrži prijedloge energetskih mjera koje uz ulaganje od 20.347.988,71 kn osiguravaju uštede na godišnjoj razini od 1.420.623,84 kn i 458 tona CO2. Jednostavan period povrata investicijskih sredstava je 14,32 godina. Navedenoj prezentaciji prisustvovalo je i dvadesetak djelatnika Ministarstva koji rade u pregledanom objektu te g. Leon Čok iz sektora za nekretnine iz Zagreba.

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Travnjak zalijevajte samo kada je potrebno, a za zalijevanje većih površina trave koristite raspršivače. Imate li obiteljsku kuću, prikupljajte kišnicu koju ćete koristiti za zalijevanje cvijeća, pranje auta i sl.