Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Predstavljena energetska studija objekata PP Donja Stubica i Interventne policije Zlatar

Predstavljena energetska studija objekata PP Donja Stubica i Interventne policije Zlatar

U objektima Ministarstva unutarnjih poslova Policijske uprave Krapinsko-zagorske u prostorijama Interventne policije Zlatar i policijske postaje Donja Stubica održane su prezentacije energetskih studija koje je izradila tvrtka Energoglobal. Prezentaciji su osim odgovornih i tehničkog osoblja navedenih objekata prisustvovali i članovi tima za energetsku efikasnost Leon Čok te Ivan Matas iz Uprave za materijalno-financijske poslove Ministarstva. Dean Smolar, koordinator na programu Dovesti svoju kuću u red  (HIO) uvodno je predstavio HIO program.

Studije su pokazale da su vanjske ovojnice na oba objekta u vrlo lošem stanju te predstavljaju financijski zahtjevnije mjere koje treba uključiti u buduće planove te vjerojatno i prijaviti na nadolazeći natječaj Fonda za dio bespovratnih sredstava. Analiziran je i veći broj financijski “jeftinijih ili malih” mjera koje će se uključivati u buduće redovito održavanje objekata.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Uštede koje je moguće ostvariti korištenjem energetski efikasnih kućanskih aparata ovise o učestalosti uporabe aparata, a kreću se od 100-200 kn godišnje.