Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Premijerka Kosor iskazala podršku energetskim projektima

Tijekom nastupnog posjeta Stalne predstavnice UNDP-a Louisa Vinton, predsjednici Vlade RH Jadranki Kosor, uz ostala područja djelovanja UNDP-a u Hrvatskoj, posebno su istaknuti projekti očuvanja okoliša i energetske efikasnosti. 

Predsjednica Vlade Kosor istaknula je da Hrvatska cijeni doprinos Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u brojnim aktivnostima tijekom posljednjih 14 godina te se posebno osvrnula na programe vezane uz suzbijanje zlouporabe oružja. Također, izrazila je zainteresiranost za sve energetske projekte osobito vezane uz štednju energije.

U tom kontekstu spomenut je i UNDP-ov program Dovesti svoju kuću u red. Riječ je o projektu kojim se krenulo prema poboljšanju energetske efikasnosti te uvođenju sustavnog i kontinuiranog gospodarenja energijom u objektima u vlasništvu Vlade RH. 

Stalna predstavnica UNDP-a u RH Louisa Vinton zahvalila je na dosadašnjoj suradnji Vladi Republike Hrvatske kroz ministarstva u aktivnostima UN-a i UNDP-a, a premijerka Kosor rekla je da će se jednako čvrsta suradnja nastaviti i u budućnosti. 

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Uštede koje je moguće ostvariti korištenjem energetski efikasnih kućanskih aparata ovise o učestalosti uporabe aparata, a kreću se od 100-200 kn godišnje.