Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Prezentacija programa za izdavanje bankarskih jamstava u HBOR-u

Prezentacija programa za izdavanje bankarskih jamstava u HBOR-u

U Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) u Zagrebu, održana je prezentacija programa za izdavanja bankarskih jamstava. Program je zasnovan na temelju darovnice Globalnog fonda za okoliš (GEF), koja je namijenjena parcijalnim garancijama za projekte energetske efikasnosti u Hrvatskoj. Program se u Hrvatskoj provodi u suradnji UNDP-a i Svjetske banke, koji će u okviru ovog programa pružati stručnu, tehničku i financijsku pomoć kako bankama tako i klijentima koji će podnositi zahtjeve za kreditiranje projekata energetske efikasnosti.

Gđa. Andreja Neral Lamza, voditeljica odjela posebnih poslova HBOR-a, obrazložila je predstavnicima devet poslovnih banaka u Hrvatskoj osnove uvjete programa. Prezentaciji su prisustvovali i predstavnici Svjetske banke, UNDP-a, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i HEP ESCO-a.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Samo neka jela zahtijevaju predgrijavanje pećnice. Zapamtite da svakih 10 minuta predgrijavanja pećnice troši 0,06 kWh, što pri učestaloj upotrebi može doprinijeti povećanju vaših računa za el. energiju.