Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Prezentirana energetska studija Doma za odgoj djece I. B. Mažuranić u Lovranu

U Domu za odgoj djece Ivana Brlić Mažuranić, ustanovi Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, održana je prezentacija energetske studije u kojoj je obrađena mogućnost uvođenja solarnog sustava za pripremu potrošne tople vode te zamjena postojećeg energenta lož ulja s ukapljenim naftnim plinom (UNP). Dom dobivenu studiju namjerava prijaviti kod Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kako bi dobio dio bespovratnih sredstava za provedbu navedenih mjera.

Ostale predložene mjere energetske efikasnosti dotaknule su se građevinskih EE mjera te EE mjera iz područja elektro-instalacija. Prezentaciji je prisustvovala i Irena Dubravec, načelnica Odjela za pripremu, provedbu i razvoj programa, projekata i drugih aktivnosti energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kod kuhanja koristite minimalnu potrebnu snagu. Kad voda proključa, smanjite snagu grijaće ploče na najnižu moguću da zadržite ključanje. S većom snagom nećete postići brže kuhanje već će samo voda brže ispariti.