Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Radionica na stručnom vijeću učitelja tehničke kulture Zadarske županije

Radionica na stručnom vijeću učitelja tehničke kulture Zadarske županije

Danas je u Solarnom edukacijskom centru u Zadru na Županijskom stručnom vijeću učitelja tehničke kulture Zadarske županije održana radionica na temu energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Nakon uvodnih riječi predsjednice Županijskog vijeća prof. Tamare Valčić i tehničke asistentice na SGE projektu Lane Hudetz uslijedila su dva predavanja.

Predavanje s temom EE savjeti o uštedi energije u zgradarstvu održala je tehnička asistentica na SGE projektu Marina Barunović. Učiteljima je predstavljena energetska efikasnost u zgradarstvu, savjeti i mogućnosti uštede, te je dan kratak osvrt na zakonodavstvo i  trenutne aktivnosti na području energetske efikasnosti u Republici Hrvatskoj. Predstavljene su publikacije UNDP-a i Zelena EE knjižnica koja se nalazi u Gradskoj knjižnici u Zadru. Ovom prigodom podijeljene su brošure 200 EE savjeta, Prihvatite izazov težak jednu tonu, naljepnice sa savjetima o uštedi energije i vode, te posteri za mini info galeriju koje će učitelji izložiti na oglasnim pločama i u zbornicama u svojim školama.

Drugi dio predavanja Potencijal sunčeve energije i aktivnosti na području Zadarske županije održao je Marin Pašić, stručni suradnik za energetiku iz Zadarske razvojne agencije. Na interaktivnom predavanju predstavljena je Zadarska županija kao područje velikog potencijala za iskorištavanje sunčeve energije i energije vjetra, realizirani projekti i planovi za budućnost,  te mogućnosti sufinanciranja za građane.

Radionici je prisustvovao 21 učitelj tehničke kulture osnovnih škola Zadarske županije. 

/assets/images/post/1195/list/thumb/zadar_zupanijsko vijece_v.JPG
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Samo neka jela zahtijevaju predgrijavanje pećnice. Zapamtite da svakih 10 minuta predgrijavanja pećnice troši 0,06 kWh, što pri učestaloj upotrebi može doprinijeti povećanju vaših računa za el. energiju.