Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Radionica za voditelje Zelenog ureda u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Radionicom za voditelje Zelenog ureda, održanoj danas u Vukovaru, u Vukovarsko-srijemskoj županiji postavljaju se temelji za provođenje aktivnosti Zelenog ureda u institucijama odnosno objektima u vlasništvu VSŽ. Radionicu je održala Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog ureda.

Cilj radionice je predstavljanje koncepta uvođenja principa Zelenog ureda u poslovanje jedinica lokalne i regionalne samouprave s ciljem kontinuiranog poboljšanja energetske efikasnosti, smanjenja potrošnje uredskog materijala i svih ostalih resursa te smanjenja otpada nastalog uredskim aktivnostima. Na radionici su predstavljeni i principi zelene nabave, sustavi recikliranja, zajedno sa objašnjenjem tehničkih i energetskih detalja koji su potrebni za uspješno provođenje aktivnosti Zelenog ureda na nivou svakog pojedinog objekta.

Na radionici namijenjenoj odgovornim osobama za gospodarenje energijom na razini gradova i županije, pročelnicima i ostalom rukovodećem osoblju u javnoj upravi sudjelovalo je 14 predstavnika VSŽ-a, Grada Vinkovaca, Grada Županje i Grada Vukovara.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kupujte veća pakiranja proizvoda koje redovito koristite. Za proizvodnju jedne boce od 1,5 l potroši se manje energije nego za 3 boce od 0,5 l. Također, proizvodi se i manje otpada.