Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Radionica Zeleni ured u gradu Čakovcu

Radionicom za voditelje Zelenog ureda, održanoj u prostoru Međimurske regionalne energetske agencije (MENEA), postavljaju se temelji za provođenje aktivnosti Zelenog ureda u institucijama odnosno objektima u vlasništvu grada Čakovca. Radionicu je održala Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog ureda. Radionicu je otvorio Mladen Boršić, direktor MENEA-e i voditelj županijskog EE ureda.

Cilj radionice je predstavljanje koncepta uvođenja principa Zelenog ureda u poslovanje jedinica lokalne i regionalne samouprave s ciljem kontinuiranog poboljšanja energetske efikasnosti, smanjenja potrošnje uredskog materijala i svih ostalih resursa te smanjenja otpada nastalog uredskim aktivnostima.

Na radionici su predstavljeni i principi zelene nabave, sustavi recikliranja, zajedno sa objašnjenjem tehničkih i energetskih detalja koji su potrebni za uspješno provođenje aktivnosti Zelenog ureda na nivou svakog pojedinog objekta. Na radionici je  bilo prisutno desetak pročelnika i voditelja ureda za javnu nabavu Međimurske županije, zamjenik gradonačelnika grada Čakovca, Veselin Biševac,  te stručni savjetnik upravnog odjela grada Preloga.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom instalacije novog spremnika tople vode, smjestite ga što bliže mjestu potrošnje, kako bi se smanjili toplinski gubitci kroz cijevi.