Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Radionica Zelenog ureda u Primorsko - goranskoj županiji

U prostorijama Regionalne energetske agencije Kvarner (REA Kvarner), Milutina Barača 19, održana je radionica za voditelje Zelenog ureda Primorsko – goranske županije, za gradove Delnice, Rijeku i Pazin. Radionica za voditelje Zelenog ureda dio je provedbe projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske i temelj je uspostavljanja aktivnosti Zelenog ureda u objektima u vlasništvu navedenih gradova. Radionicu je održala Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog ureda.

Cilj radionice je predstavljanje koncepta uvođenja principa Zelenog ureda u poslovanje jedinica lokalne i regionalne samouprave s ciljem kontinuiranog poboljšanja energetske efikasnosti, smanjenja potrošnje uredskog materijala i svih ostalih resursa te smanjenja otpada nastalog uredskim aktivnostima. Na radionici su predstavljeni i principi zelene nabave, sustavi recikliranja, zajedno sa objašnjenjem tehničkih i energetskih detalja koji su potrebni za uspješno provođenje aktivnosti Zelenog ureda na nivou svakog pojedinog objekta. 

Na radionici, namijenjenoj odgovornim osobama za gospodarenje energijom na razini gradova i županije, pročelnicima i ostalom rukovodećem osoblju u javnoj upravi, su sudjelovala desetak predstavnika Grada Delnica, Grada Pazina i Grada Rijeke. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Instalacijom digitalne inteligentne rasvjete sa štednim žaruljama u obiteljskoj kući od 150 m2 moguće je postići uštedu od oko 65 % u odnosu na tradicionalnu rasvjetu.