Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Radionice Zeleni ured u Carinarnici Pula

Radionice _Zeleni ured_ u Carinarnici Pula

U Carinarnici Pula održane su četiri radionice Zelenog ureda za sve djelatnike. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 150 sudionika s ciljem da se energetski efikasno ponašanje što više primjenjuje i u njihovoj instituciji. Koncept Zelenog ureda odlično je prihvaćen među djelatnicima Carinarnice Pule.

Naljepnice s EE porukama već su nas dočekale zalijepljene na svim mjestima neposredne potrošnje. Njihova je uloga da podsjećaju djelatnike na gašenje rasvjete, računala, obostrani ispis, zatvaranje slavina, ne rasipanje energije i isključivanje svih električnih uređaja.

Energetski efikasno ponašanje prepoznato je kao dobar način za postizanje ušteda, a promjena navika nužnost u postizanju željenih ciljeva. Na kraju radionice polaznici su dobili potvrde o odslušanoj radionici Zelenog ureda te platnene vrećice za kupovinu. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradite solarne kolektore za zagrijavanje potrošne tople vode. Tipični solarni sustav za 4 osobe na obiteljskoj kući ima oko 4m² površine sa spremnikom od 300-500 l. Investicija se u pravilu isplati za 5-7 godina.