Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Radni sastanak Zelenog ureda u Delnicama

U prostorijama Gradske uprave Delnica održan je radni sastanak sa članovima EE tima. Sastanku su prisustvovali Lidija Mihajlović, stručni suradnik na području komunalnog gospodarstva, Maja Kezele, dogradonačelnica Grada Delnice, Patricija Plaše Medić, viši stručni suradnik za financijske poslove, Anita Klanac, koordinatorica SGE projekta UNDP, Siniša Krunić, asistent na projektu UNDP i Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog ureda, UNDP.

U sklopu aktivnosti Zelenog ureda, dogovorena je strategija zbrinjavanja otpada, objedinjavanje nabave papira koja će uključivati zelene kriterije nabave (reciklirani papir), nabava ponovnog punjenja patrona tinte za pisače te planiranje Zelenih dana u sklopu Dana grada koji bi uključivali suradnju s gospodarstvenicima u vidu organizacije okruglog stola na temu energetske efikasnosti te aktivnosti usmjerene prema građanima (izložba ee tehnologija,načini zbrinjavanja otpada).

Kao početni korak i pilot projekt, uvodi se selektiranje otpada u institucijama u vlasništvu Grada, te edukacijska komunikacija prema građanima kao mjera podizanja svijesti što bi osiguralo potpuno poštivanje zakonskih okvira vezanih za gospodarenja otpadom.  U sklopu gospodarenja otpadom, na frekventnim mjestima će se osigurati kontejneri, kako bi građani imali priliku savjesno odlagati selektirani otpad. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Na stubišta i ulaze u kuću ugradite vremenski regulator rasvjete, koji će nakon uključivanja i isteka određenog vremenskog razdoblja rasvjetu isključiti.