Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Radni sastanak Zelenog ureda u Ninu

Radni sastanak _Zelenog ureda_ u Ninu

U prostorijama Gradske uprave u gradu Ninu održao se radni sastanak Zelenog ureda čiji je cilj bio zaključiti analize prethodnog perioda i odrediti slijedeće korake za proširenje aktivnosti. Radionici su prisustvovali članovi EE tima, odnosno Zelenog ureda grada Nina.

Voditeljica Zelenog ureda UNDP-a, Jelena Kremenjaš, istaknula je grad Nin kao pozitivan primjer provođenja te kao primjer navela zgradu lokalne samouprave koja redovito očitava mjerna mjesta potrošnje. Predstavljena je strategija za naredni period kojom se ističe uvođenje sustava selektiranja otpada, prvenstveno papira u svrhu recikliranja te uvođenje ponovnog punjenja patrona tinte za pisače.

U svrhu implementacije održan je i radni sastanak sa sakupljačima starog papira kako bi se osigurali resursi potrebni za sustavno selektiranje i recikliranje papira. Kao dio strategije razgovaralo se i o objedinjenju javne nabave za pojedine proizvode te organizacija Zelenog dana u školama u sklopu svečanosti Dan grada Nina u lipnju iduće godine.

/assets/images/post/952/list/thumb/radni sastanak nin, 03.11.2010.jpg

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Grijaća tijela redovito čistite, kako nečistoće ne bi sprječavale prolaz topline te pazite da ne budu zaklonjena zavjesama i namještajem, jer to smanjuje njihov toplinski učinak.