Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Ruska delegacija u studijskoj posjeti EE projektu

Ruska delegacija u studijskoj posjeti EE projektu

Ruska delegacija u sastavu od 12 članova, predstavnika UNDP-a Ruske Federacije, predstavnika njihovog javnog sektora te predstavnika tvrtki upravitelja stambenih zgrada posjetila je projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj s ciljem razmjene iskustava i informacija na projektu.

Delegaciji su tijekom njihove posjete prezentirane glavne aktivnosti, rezultati i ciljevi projekta. Ujedno su organizirani i sastanci s predstavnicima raznih institucija koje su direktno uključene u provedbene aktivnosti projekta poput: predstavnika Grada Siska, predstavnika Ureda za gospodarenje energijom u Gradu Sisku, predstavnika Varaždinske županije te Direkciju Zagrebačkog holdinga d.o.o. i podružnicu Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo (GSKG).

Delegacija je također posjetila Elektrostrojarsku školu u Varaždinu koja u sklopu svog nastavnog programa daje važnost primjeni energetske efikasnosti te osposobljava mlade ljude za zanimanja iz tog područja. Ovaj primjer dobre prakse zainteresirao je goste iz Ruske Federacije.

Za vrijeme svog posjeta Hrvatskoj, delegacija je još posjetila EE Info centar i tvrtku EnergyPlus u Ludbregu, specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama te tvrtku Solvis u Varaždinu.

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom kupnje klimatizacijskog uređaja, vodite računa o površini prostora i toplinskoj izolaciji objekta, kao i o energetskoj klasi uređaja.