Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Sastanak s gradonačelnicom grada Bjelovara

Sastanak s gradonačelnicom grada Bjelovara

Održan je sastanak između Đurđe Adlešić, gradonačelnice grada Bjelovara, Zlatka Barila, zamjenika gradonačelnice te pročelnika gradskih ureda i Poslovnog parka Bjelovara i Vlaste Zanki, predstavnice projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj.

Na sastanku su dogovoreni daljnji detalji oko provedbe i uvođenja projekta Sustavno gospodarenja energijom u gradovima, te svečanog potpisivanja Pisma namjere, 27. ožujka 2007. godine. U razgovoru je istaknuto kako Hrvatska u prosjeku troši 20 posto više energije nego prvih 15 članica EU te da su mjerama energetske učinkovitosti moguće uštede od 20 do 50%.

Kako grad Bjelovar želi povećati uštede i smanjiti potrošnju energenata, stručnjaci UNDP-a provest će besplatne energetske preglede gradskih ustanova: muzeja, arhiva, knjižnice, doma mladih i gradske uprave kako bi se utvrdile mogućnosti za uštede na energiji. Isto tako, najavljeno je otvaranje gradskog ureda za energetsku učinkovitost koji će pratiti provedbu programa, ali i informacijskog centra u kojem će građani dobivati potrebne obavijesti o tome kako efikasnije koristiti energiju. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilagodite posuđe količini hrane koju kuhate. Priprema manje količine hrane u velikoj posudi predstavlja nepotrebno trošenje energije.