Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Suradnici SGE projekta na radionici o lokalnim EE aktivnostima u Zadru

Suradnici SGE projekta na radionici o lokalnim EE aktivnostima u Zadru

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) je u sklopu projekta ENCRO, u Zadru održalo radionicu na temu Lokalne aktivnosti za uštedu energije i energetsku učinkovitost. SGE suradnici za područje Sjeverne Dalmacije i Like sudjelovali su na radionici predstavljajući aktivnosti SGE projekta. Zamjenik gradonačelnika Grada Zadra, Darko Kasap, pozdravio je prisutne i istaknuo važnost poticanja energetske efikasnosti te pokretanje lokalnog poduzetništva kroz investicijske cikluse. 

Jelena Atlić McColgan, koordinatorica SGE projekta za regiju, predstavila je aktivnosti i ciljeve SGE projekta te informativno-edukativnu kampanju koja je važan vid sustavnog informiranja i mijenjanja svijesti građana o energetskoj efikasnosti. Predstavljene su sve EE info točke sa područja te je najavljen EE info tjedan Grada Zadra koji će se održati od 20. do 24. ožujka.

Asistentica na projektu, Lana Hudetz, predstavila je informativno-edukativne materijale EE projekta koji služe za edukaciju građana i stručnjaka čije su aktivnosti vezane uz energetsku efikasnost. Posebno su predstavljene Tipske mjere i 200 EE savjeta, vrijedne publikacije koje na jednostavan način predstavljaju moguće mjere za poboljšanje energetske efikasnosti domova u Hrvatskoj.

OŠ Šime Budinića iz Zadra je poslala predstavnike učenika koji su sa zanimanjem pratili predavanja, na taj način pokazali da su i mlađi naraštaji uključeni u problematiku energetike i zaštite okoliša.

/assets/images/post/450/list/thumb/DOOR Kasap.JPG

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Korištenjem posebne ručice tuša s unutarnjom aeracijom i skraćivanjem prosječnog vremena tuširanja s 9 na 7 minuta, moguće je godišnje uštedjeti oko 40 000 l vode.