Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Suradnja između Programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red i Ureda za središnju javnu nabavu

Dr. sc. Vlasta Zanki, voditeljica programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red, Dunja Fadljević, voditeljica projekta - Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama i Dean Smolar, koordinator na Programu Vlade RH Dovesti svoju kuću u red, predstavili su aktivnosti UNDP-a na području zelene javne nabave i održivog razvoja Uredu za središnju javnu nabavu Vlade RH. UNDP se posebno osvrnuo na aktivnosti Programa Dovesti svoju kuću u red i uvođenje koncepta Zelenog ureda u državnu upravu te važnost održive i isplative zelene javne nabave.

Ovom prilikom dogovorena je suradnja između Ureda za središnju javnu nabavu i Programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red kojeg provodi UNDP, a definirane su i daljnje aktivnosti koje će se uglavnom odnositi na pružanje stručne pomoći Uredu za središnju javnu nabavu od strane UNDP-a po pitanju energetski efikasne i održive javne nabave.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Uređaji i rasvjetna tijela energetskog razreda A troše i do 45% manje energije od istih uređaja energetskog razreda D, stoga preporučujemo kupnju uređaja A razreda i više.