Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Sustavno gospodarenje energijom u Gradu Splitu

U Gradu Splitu održana je prezentacija SGE projekta kojoj su prisustvovali novoizabrani pročelnici, dogradonačelnica Anđelka Visković te predstavnici splitske razvojne agencije koji u ime Grada provode SGE projekt. Voditeljica projekata SGE i HiO za područje Dalmacije, dr.sc. Vlasta Zanki, predstavila je sadržaj te aktivnosti na projektima nakon čega je Leonardo Ljubičić, direktor Splitske razvojne agencije, predstavio konkretne rezultate provođenja SGE projekta u Gradu te ukazao na važnost i korist SGE projekta.  

Pred kraj prezentacije, Višnja Klepo, koordinatorica na HIO programu, ukratko je predstavila aktivnosti u području Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini te pohvalila Grad Split koji je prijavio šest objekata što je ujedno i najveći broj prijavljenih objekata u jednom gradu u Hrvatskoj. Anđelka Visković, dogradonačelnica Grada Splita, izrazila je zadovoljstvo postignutim te u potpunosti podržala provođenje SGE projekta u Gradu Splitu.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Energetski najefikasniji je kondenzacijski kotao. Njegovom ugradnjom se postižu uštede od 10-15% u usporedbi s drugim novim kotlom, a do 25% u odnosu na kotlove starije od 30 godina.