Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Daruvaru održano predavanje o obnovljivim izvorima energije

U Daruvaru održano predavanje o obnovljivim izvorima energije

U prostoru daruvarskih srednjih škola danas je u prijepodnevnim satima održano predavanje na temu Osnove i zanimljivosti o obnovljivim izvorima energije. Predavanje je organizirala Ekonomska i turistička škola, a vodio Mladen Antolić, koordinator projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE) kojeg u sklopu EE projekta provodi UNDP.

Nakon predavanja, prikazana su dva edukativna filma na temu Biomase i dobre prakse europskih gradova u primjeni obnovljivih izvora energije i povećanju energetske učinkovitosti u zgradama koji su u njihovom vlasništvu. Predavanju je nazočilo 80 učenika iz više razreda ekonomskog, turističkog i tehničkog smjera. Tribina je završena odgovorima na pitanja vezana uz prezentaciju.

Tribina je organizirana u sklopu kampanje za uvođenje Građanskog odgoja i obrazovanja: Znam, razmišljam, sudjelujem koju provode Mreža mladih Hrvatske, Centar za mirovne studije i GONG u sklopu IPA projekta „Novo doba ljudskih prava i demokracije u školama". Projektom se istovremeno pruža podrška eksperimentalnom provođenju projekta u šest škola: u Dugoj Resi, Vukovaru, Daruvaru, Obrovcu i Gori kod Petrinje, s očekivanjem da će GOO biti kvalitetno i sustavno uveden u sve osnovne i srednje škole u školskoj godini 2014/15.

/assets/images/post/1177/list/thumb/energija1-600x400.jpg

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Perilicu koristite samo kad je potpuno napunjena posuđem i redovito provjeravajte filtere i razinu soli koja omekšava vodu i sprječava nastanak kamenca na grijaćim površinama.