Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Delnicama i Kastvu održane ISGE radionice

U Delnicama i Kastvu održane ISGE radionice

U Delnicama i Kastvu održane su ISGE edukacijske radionice za krajnje korisnike objekata u vlasništvu gradova. U Delnicama je 24. siječnja educirano 8 korisnika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju na 5 objekata, dok je u Kastvu 25. siječnja educirano 6 korisnika koji će potrošnju pratiti na 12 objekata u vlasništvu Grada.

Siniša Krunić, tehnički administrator, prisutnima je pojasnio ulogu i funkcionalnosti Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) te im kasnije pomogao oko unosa iznosa mjesečnih računa u sustav. Domarima je pojašnjeno na koji način će tjedno očitavati brojila te kako očitavati digitalna brojila električne energije.

Korisnici su na radionicu donijeli kopije računa za sve energente za razdoblje od 2007. do 2012. godine koji još nisu unešeni u ISGE sustav kako bi ih djelatnici SGE projekta unijeli u sustav te ažurirali njihove objekte sa svim podacima i računima za razdoblje 2007.-2012. godine.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kod kupnje klimatizacijskog uređaja, obratite pažnju na faktor hlađenja uređaja - COP ili EER (uglavnom se kreće od 2,5 do 4). Veći COP faktor označava energetski efikasniji uređaj.