Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U EE kutku održana radionica o uvođenju prirodnog plina u kućanstva u Splitu

U EE kutku održana radionica o uvođenju prirodnog plina u kućanstva u Splitu

U sklopu EE kutka srednje tehničke škole za mehatroniku i strojarstvo u Splitu, danas je održana prva u nizu od tematskih edukacijskih radionica za građanstvo. Tema prve radionice bila je uvođenje prirodnog plina u kućanstva grada Splita te o primjeni solarnih kolektora i klima uređaja odnosno dizalica topline. Na radionici, koju su zajednički organizirali Grad Split, UNDP – EE projekt te tvrtke EVN i Viessmann, sudjelovalo je više od 60 sudionika. 

Na početku radionice, ravnatelj srednje tehničke škole za mehatroniku i strojarstvo u Splitu, Marin Tvrdić pozdravio je prisutne u ime škole. Prezentaciju o aktivnostima  UNDP-a u sklopu SGE projekta u Dalmaciji, održao je doc.dr.sc. Sandro Nižetić, koordinator na projektu EE u zgradarstvu za područje Dalmacije.

Nikolina Prce, ispred Grada Splita govorila je o rezultatima provedbe SGE projekta u Gradu Splitu dok je predstavnik koncesionarske tvrtke EVN Hrvatska, Zlatko Budrovčak održao predavanje na temu prirodni plin u kućanstvima, rješenja i iskustva iz Zadra gdje već postoji mreža prirodnog plina.

Na kraju radionice, predstavnik tvrtke Viesmann, koja je jedna od tvrtki partnera EE projekta, Igor Haramina je prezentirao dostupna tehnička rješenja u pogledu primjene solarnih kolektora te klima uređaja uz naglasak na energetsku efikasnost tehničkih rješenja. Zaključno, objasnio je primjenu plinskih agregata, moderna rješenja u sustavima grijanja te primjenu dizalica topline.

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Najbolji izolacijski materijal za toplinsku i zvučnu izolaciju je mineralna vuna, s obzirom da ima malu toplinsku provodljivost, visoku otpornost na požar te je otporna na starenje i raspadanje.