Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U izradi Master plan energetske efikasnosti u Hrvatskoj

U izradi _Master plan energetske efikasnosti u Hrvatskoj_

Projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, na inicijativu, te uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva pokrenuo je pod-projekt izrade Master plana energetske efikasnosti u Hrvatskoj. Imperativ uspješnoj provedbi projekata energetske efikasnosti u Hrvatskoj je postojanje strategije energetske efikasnosti na nivou države, koja će osigurati uklanjanje prepoznatih barijera te koja će biti usklađena s glavnim energetskim načelima Europske zajednice i relevantnih direktiva a istovremeno odgovarati hrvatskim socio-ekonomskim uvjetima.

U skladu s tim, planira se izrada opsežnog plana energetske efikasnosti za Hrvatsku koji će postaviti opće nacionalne te specifične sektorske ciljeve za poboljšanja energetske efikasnosti te definirati metode i postupke koji se moraju poštivati kako bi se postigli dugoročni ciljevi energetske efikasnosti.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Hladnjak postavite na što hladnije mjesto u kući te ostavite barem 10 cm između zida i uređaja, kako ne bi došlo do pregrijavanja odnosno povećane potrošnje energije.