Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Kninu održane dvije info-edu radionice

U Kninu održane dvije info-edu radionice

U sklopu održavanja Dana obnovljivih izvora energije, danas su učenici dviju kninskih škola sudjelovali u edukacijskoj radionici Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije. Riječ je o šestim razredima OŠ Domovinska zahvalnost i OŠ Dr. Franje Tuđmana koji su po prvi put ove školske godine u sklopu nastavnih aktivnosti čuli što je to energija i koji su izvori energije.

Više od 140 učenika i pet nastavnika aktivno su sudjelovali u radu radionice te su pokazali svoje zanimanje, ali i znanje o racionalnom korištenju energije i o obnovljivim izvorima. Učenici su pripremili literarne i likovne radove na temu energije te će neki od njihovih radova biti dio izložbe koja će se postaviti u budućem EE info centru Šibensko-kninske županije. Edukacijom učenika želi se potaknuti razmišljanje mlađih naraštaja o energiji i njenom efikasnom korištenju te o upotrebi alternativnih izvora u svrhu rješavanja problema stakleničkih plinova. 

/assets/images/post/440/list/thumb/EE i OiE OŠ dr F Tuđmana.JPG

Učenici OŠ Dr. Franje Tuđmana, Knin

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Za sprječavanje direktnog upada sunčevog zračenja, koristite rolete ili sjenila na prozorima. Rolete mogu temperaturu prostora smanjiti i do 8°C, time smanjujući potrebu za hlađenjem.