Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Obrovcu održana radionica Registar zgrada

U Obrovcu održana radionica _Registar zgrada_

U prostorijama Gradske uprave Grada Obrovca danas je održana radionica Registar zgrada za ravnatelje i tehničko osoblje svih institucija Grada. Grad Obrovac ima 4 objekta te je na današnjoj radionici ukupno educirano 6 osoba. Ovime je i posljednji grad u Zadarskoj županiji pristupio aktivnom provođenju SGE projekta odnosno sustavnog gospodarenja energijom

Uvodnu riječ je održala voditeljica EE tima Vesna Karamarko. Voditeljica regionalne provedbe EE projekta Jelena Atlić McColgan, predstavila je važnost poticanja energetske efikasnosti u zgradarstvu te važeći zakonski okvir u Hrvatskoj. Prisutne je upoznala sa aktivnostima, ciljevima i očekivanim rezultatima uspješne provedbe SGE projekta.

Tehnički dio radionice je održala asistentica na projektu, Lana Hudetz. Pojašnjena je uspostava registra zgrada i u tu svrhu obrasci za prikupljanje općih, konstrukcijskih i energetskih podataka o objektu. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Najbolji način izbjegavanja toplinskih mostova je postavljanje toplinske izolacije s vanjske strane cijele ovojnice objekta bez prekida te dobro brtvljenje reški i spojeva.