Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U ovom tjednu održano 11 tečajeva za osnovno korištenje ISGE sustava

U ovom tjednu održano 11 tečajeva za osnovno korištenje ISGE sustava

Ovaj tjedan održano je 11 od do sada održanih 33 tečaja za osnovno korištenje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom – ISGE. Ukupno je planirano 50 tečajeva koji su namijenjeni osposobljavanju tehničkog i administrativnog osoblja, odnosno budućih korisnika i energetskih menadžera za samostalno korištenje ISGE računalnog programa i kontinuirano praćenje potrošnje energenata.

Održani su u osam gradova: Zagrebu, Rijeci, Puli, Gospiću, Sisku, Slavonskom Brodu, Vukovaru i Čakovcu, a na njima je prisustvovalo ukupno 69 polaznika iz različitih ministarstava: Ministarstva financija, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva kulture. Nakon održanih tečajeva očekuje se sustavno praćenje potrošnje uz pomoć ISGE sustava za 121 instituciju, odnosno 233 objekta . Do sada je ukupno educirano 213 osoba te se očekuje sustavno praćenje potrošnje u ISGE sustavu za 292 institucije, odnosno 669 objekata.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Instaliranjem elektronskih razdjelnika toplinske energije moguće je individualno mjeriti potrošnju toplinske energije po stanovima, čime se omogućuje potrošačima da plaćaju onoliko energije koliko i potroše.