Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Prelogu otvoren EE info centar

U Prelogu otvoren EE info centar

U Cirkovljanima je danas svečano otvoren EE info centar Prelog u kojem će građani moći dobiti besplatne informacije i savjete o mogućnostima uštede energije u svojim domovima. EE info centar otvoren je u suradnji EE projekta, Grada Preloga i tvrtke Energosistemi d.o.o. - Infracrvena termografija i energetska učinkovitost iz Goričana. 

Gradonačelnik Grada Preloga, Dragutin Glavina se pozdravnim govorom obratio nazočnima i podijelio zahvalnice tvrtkama partnerima koje su donirale materijal za izgradnju centra.

/assets/images/post/427/list/thumb/EE info centar Prelog2.JPG

Info centar za energetsku efikasnost grada Preloga prvi je u Hrvatskoj koji posjeduje osoblje i opremu za infracrvenu termografiju kojom se lociraju mjesta na kojima je povećan gubitak energije.

Grad Prelog vrlo je aktivan u provedbi SGE projekta: sustavno gospodarenje energijom provodi se u javnim zgradama u vlasništvu Grada, a mjere energetske efikasnosti primijenjene su i na sustavu javne rasvjete.

 

 

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Najbolji način izbjegavanja toplinskih mostova je postavljanje toplinske izolacije s vanjske strane cijele ovojnice objekta bez prekida te dobro brtvljenje reški i spojeva.