Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Rijeci najavljen Energetski tjedan

U Rijeci najavljen Energetski tjedan

Danas je u Gradskoj vijećnici najavljeno kako će u Rijeci od 9. do 13. lipnja biti održan drugi po redu Energetski tjedan. U organizaciji Energetskog tjedna sudjeluje i regionalni tim SGE projekta, a cilj aktivnosti je osvijestiti, educirati i uputiti građane svih dobnih skupina na održivo korištenje energije u svakodnevnom životu te im pružiti informacije o gradskim EE projektima kao i poticajima za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije. U sklopu Energetskog tjedna u subotu 9. lipnja bit će održan i EE info dan na Trgu 111. brigade, dok će u utorak 12. lipnja biti otvorena izložba likovnih radova riječkih osnovnoškolaca na temu Misli na sutra

EE info dan namijenjen je besplatnoj edukaciji i informiranju građana o dostupnim proizvodima i sustavima za povećanje energetske efikasnosti te će biti izložena demo vozila tvrtki partnera EE projekta, a njihovi savjetnici na štandovima će građanima pobliže objasniti sve o energetski efikasnim svojstvima svojih proizvoda i sustava te biti na raspolaganju za sve njihove upite. Građani će se tako moći upoznati sa proizvodima i sustavima tvrtki Bosch, Defra, Rockwool, Siemens, Vailant, Velux, Viessmann i sl. te razgledati i EE info mobil Grada Osijeka sa fotonaponskim ćelijama i vjetro-turbinom a kod energetskih savjetnika se besplatno informirati o mogućnostima uštede energije u domu. 

Izložba likovnih radova na temu Misli na sutra bit će otvorena 12. lipnja u Art kinu Croatia sve do 18. lipnja, a prilikom otvorenja izložbe autorima najboljih radova bit će uručena i posebna priznanja. 

Program Energetskog tjedna u Rijeci

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Pri kupnji novih kućanskih uređaja, vodite računa o tome da uređaji kapacitetom budu prilagođeni stvarnim potrebama vašeg kućanstva.