Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Splitu održana radionica o analizi i interpretaciji podataka o potrošnji energije

U Splitu održana radionica o analizi i interpretaciji podataka o potrošnji energije

U Splitu je danas održana radionica Sustavno gospodarenje energijom: Tjedna i dnevna analiza i interpretacija podataka o potrošnji energije za članove EE tima grada Splita, Solina i Trogira. Radionicu je održao Marko Capek, asistent na EE projektu za Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE).

Svrha radionice je ciljanim skupinama struke, direktno ili indirektno uključenih u sustavno gospodarenje energijom (primjerice EE uredi, razvojne agencije, odgovorne osobe u županiji i sl.), koje je postalo obaveza regionalne samouprave stupanjem na snagu Zakona o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji, objasniti i prezentirati osnove sustavnog gospodarenja energijom, osnove analize potrošnje energije i vode kao i njihovu interpretacije te provjera ušteda nastavno na provedene mjere energetske efikasnosti.

Također, radionica je interaktivnog tipa te omogućava polaznicima da odaberu objekt za primjer analize potrošnje na tjednoj ili dnevnoj bazi. Uz opisani tehnički dio, na radionici se govori i o trenutnoj zakonskoj regulativi te nužnim koracima za njeno zadovoljavanje. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kod ručnog pranja posuđa, ne puštajte vodu da stalno teče. Radije napunite sudoper/posudu u kojoj ćete suđe oprati.