Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Varaždinu održan stručni skup iz područja obnovljivih izvora energije

U Varaždinu održan stručni skup iz područja obnovljivih izvora energije

Danas je u sklopu stručnog skupa iz područja obnovljivih izvora energije održanom u Edukacijskom centru obnovljive energije u Elektrostrojarskoj školi, Mladen Antolić, koordinator SGE projekta za Sjeverozapadnu Hrvatsku, uručio Zelenu povelju županu Varaždinske županije Predragu Štromaru. Povelja je uručena nastavno na potpisivanje sporazuma o uvođenju koncepta Zelenog ureda u osnovne i srednje škole Varaždinske županije. 

Također, uručene su i diplome polaznicima Tečaja za energetske savjetnikekojim su stekli sva tehnička znanja povezana s uporabom energije u zgradarstvu. Naime, u sklopu UNDP-ovog projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u RH (SGE) održana su dva ciklusa edukacije za energetske savjetnike tijekom kojih je educirano šezdesetak energetskih savjetnika iz varaždinskih osnovnih i srednjih škola.

U nastavku skupa, održana su predavanja o UNDP-ovim projektima energetske efikasnosti u Hrvatskoj i Varaždinskoj županiji, projektima škola u području obnovljivih izvora energije i predstavljanja tvrtki koje se bave obnovljivim izvorima energije i ekologijom, kao i instalacijom solarnih i toplinskih sustava.

Skup je organiziran u suradnji Elektrostrojarske škole, UNDP-a i Varaždinske županije.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Stand by funkcija kućanskih uređaja također troši energiju. Primjerice, TV uređaj u stand by načinu rada troši i do 24% energije u odnosu kad je uključen.