Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Vodicama održana uvodna radionica o Registru zgrada

U Vodicama održana uvodna radionica o Registru zgrada

Danas je u prostorijama Gradske uprave u Vodicama održano uvodno predavanje za EE tim o SGE projektu i uspostavi Registra zgrada. Koordinatorica projekta za Sjevernu Dalmaciju i Liku, Jelena Atlić McColgan, pojasnila je zakonodavni okviri posebice Zakon o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji (NN 152/08, 55/12) te korake u provođenju projekta sustavnog gospodarenja energijom. Kako bi se ubrzao proces uspostave Registra zgrada, EE tim će obići svoje objekte te prikupiti sve relevantne podatke, opće, energetske i građevinske karakteristike objekta.

Tehnička pomoć UNDP ureda iz Zadra će im biti na raspolaganju. Vodice su prvi grad koji će sam provesti prikupljanje podataka te je ovom prilikom asistentica na projektu, Lana Hudetz, pojasnila obrasce i način obilaska objekata. Nakon svih administrativnih koraka (imenovanja EE tima, objave energetske politike i potpisivanja Pisma namjere) Grad Vodice je aktivno sudjeluje u SGE projektu.

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradnjom sobnog termostata, moguće je smanjiti troškove grijanja za 7-15 %. Programirajte termostat tako da noću ili dok ste izvan kuće temperaturu postavite na nižu vrijednost.