Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Zadru održan 2. EE info dan

U Zadru održan 2. EE info dan

U sklopu Info dana energetske efikasnosti (EE info dana) zadranima su danas predstavljene mogućnosti uštede energije te energetski efikasni proizvodi i sustavi renomiranih proizvođača, od građevinskih materijala pa sve do solarnih sustava. EE info dan organizirali su Grad Zadar i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u suradnji sa tvrtkama-partnerima EE projekta, kao završnu aktivnost zadarskog Tjedna energetske učinkovitosti. Nakon Dana otvorenih vrata Solarnog edukacijskog centra, radionica za najmlađe, izložbe i predavanja prof. Miščevića, predavanja dr. sc. Majdandžića te radionica u kojima su sudjelovali FZOEU, REA Sjever i  Grad Koprivnica, EE info dan imao je za cilj educirati i informirati građane Zadra o dostupnim proizvodima i sustavima za povećanje energetske efikasnosti odnosno uštedu energije.

Na EE info danu građanima su na raspolaganju bili stručnjaci EE projekta za besplatno savjetovanje o konkretnim mjerama koje rezultiraju manjom potrošnjom energije, financijskim uštedama, ali i manjom emisijom CO2 u atmosferu. Osim toga, građani Zadra imali su priliku razgledati demonstracijska vozila tvrtki Buderus (Bosch), Vaillant i Viessmann kao i EE info mobil Grada Osijeka. Na štandovima su bili izloženi  modeli i informativni materijali o EE proizvodima tvrki Babić, EVN (zemni plin), Knauf Insulation, Optimaplast, Profine, Rockwool, EnergyPLUS, Terra 5, te Kem-grad. Također, građanima su se predstavili Solarni edukacijski centar Zadarske županije u sklopu kojeg djeluje i EE info centar te Srednja strukovna škola Vice Vlatkovića koja je ovom prilikom predstavila svoj električni automobil, električno vozilo (za golf terene) te solarni bicikl kojeg su izradili učenici Škole.

/assets/images/post/1176/list/thumb/pogled sa zidina_vijest.jpg

Osim na EE info danu, zadrani informacije o energetskoj efikasnosti mogu dobiti u EE info centru Zadarske županije, na adresi Put Murvice bb te u gradskom EE info uredu na adresi Brne Krnarutića 13, u sklopu Odsjeka za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ljeti čuvajte boce s hladnom vodom u hladnjaku umjesto da otvarate slavinu i puštate da voda teče kako bi bila hladnija.